“Mijn klik met Weert”

Zaterdag vond de bekendmaking plaats van de winnaars van twee fotowedstrijden: de fotowedstrijd “Mijn klik met Weert” in het kader van Weert 600 en van de Selfieswedstrijd van het Bibliocenter Weert.

In hun foto’s hebben de fotografen de klik laten zien die zij met Weert hebben. Dat loopt uiteen van een romantisch, zelfs magisch beeld van de Maasstraat, de derde prijs voor Mia Leenen – tot een hich-tech bijna futuristische reflectie van het reuzenrad in de vensters van de Hamey aan de Passantenhaven, de tweede prijs voor Josine Frankhuizen. De eerste prijs is voor een verhalende foto van het paar Pouwels / Polman tijdens het triatlonweekend afgelopen jaar.

Voor de Selfieswedstrijd op Facebook van Bibliocenter zijn twee winnaars uit de bus gekomen. Stijn van tien vertelt dat hij zich een beetje aan het vervelen was. Toen was hij in de bieb en maakte hij een foto van zichzelf op het reuzenkonijn. En hij zette die foto op de Facebook van de bieb. Voor Lieke en Wieger was de selfiewedstrijd een originele manier om vrienden en kennissen te laten weten dat ze zwanger zijn. En nu weet iedereen dat. Stijn, Lieke en Wieger winnen een professionele fotoshoot in de vernieuwde bibliotheek. Foto Weert zorgt ervoor dat het perfect pikobello in orde komt.

(Tekst: Weert de Gekste)